8

SV Unitas'59 JO9-1

Umut Taskent, Decathlon pupil van de week Unitas

Eindhoven, 12 februari 2023

Deze week was de beurt aan Umut Taskent als ‘Decathlon pupil van de week’ bij de wedstrijd Unitas’59 tegen Bergeijk. Umut was samen met zijn vader naar het clubhuis gekomen waar hij in de bestuurskamer werd ontvangen.

Umut_Taskent1.jpgUmut komt uit voor de JO9/1. Gisteren had hij met zijn team nog FC Eindhoven av verslagen met 10-2. Hij gaat naar school op de Boschuil in Eindhoven. In zijn team speelt hij op de posities rechts midden of rechts voor. Umut heeft maar één hobby en dat is voetballen.  Zijn favoriete spelers zijn Aras en Furkan uit zijn eigen team.  Zijn favoriete trainer is zijn eigen vader: Hassan Taskent.

Nadat beide teams één minuut stilte in acht hadden genomen voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië, verrichtte Umut de aftrap. Zijn schot op goal zat er goed in. Dat beloofde iets voor het verdere wedstrijdvervolg. De selectie met versterking uit de O23 had er zin in. Beide teams waren zeker aan elkaar gewaagd. Hoewel Unitas in de tweede helft op 4-2 voorsprong kwam, wist Bergeijk toch terug te komen op 4-4. De druk op Unitas werd opgevoerd. Er ontstonden kansen voor beide teams. Zou het bij een gelijkspel blijven? In de blessuretijd werd een overtreding door Bergeijk gemaakt in  het strafschopgebied, waarop de scheidsrechter – overigens terecht – naar de penaltystip wees. Do maakt hier dankbaar gebruik van en schoot de penalty feilloos is. Eindstand 5-4 en de drie punten in de zak.

Voorzitter Herman Matheij bedankt Umut voor zijn komst met het Unitas vaantje, de bal Pupil van de Week én de cadeaubon te besteden bij Decathlon, sponsor van de Pupil van de Week. Het frietje met curry en kip nuggets liet hij zich goed smaken!