• JE RIJBEWIJS HAAL JE BIJ LEEUW OPLEIDINGEN!
 • Wet Bescherming Persoonsgegevens

 • Sportlink, Unitas'59 en privacy
  Na je aanmelding bij de KNVB en/of Unitas’59 verwerkt Sportlink jouw gegevens. Sportlink waarborgt en respecteert hierbij jouw privacy, onder andere door naleving van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de van toepassing zijnde gedragscodes.

  Privacyniveaus binnen Sportlink
  Een privacyniveau is persoonlijk. Het privacyniveau bepaalt welke van jouw persoonsgegevens met anderen gedeeld worden. Elk individu heeft een persoonlijk privacyniveau. Personen die gebruik maken van de Voetbal.nl app of de KNVB-Wedstrijdzaken app hebben de keuze uit drie niveaus: Afgeschermd, Normaal en Beperkt.

  Wat houden deze niveaus in?

  -       Afgeschermd: met dit privacyniveau worden personen als Afgeschermd getoond. Personen kunnen niet worden gevonden bij zoekopdrachten. Uitzondering op deze situatie is de ondersteuning van officiële processen als het Digitaal Wedstrijdformulier. Persoonsgegevens die nodig zijn om iemand tijdens het proces te legitimeren, zijn beschikbaar voor de gebruiker.

  -       Normaal: met dit privacyniveau worden alle persoonsgegevens van een persoon beschikbaar gesteld aan anderen.

  -       Beperkt: met dit privacyniveau maken personen zich in de app bekend aan anderen. Personen kunnen worden gezocht en gevonden. Van deze personen is geen foto beschikbaar voor anderen.

  Waar worden welke gegevens vanuit Sportlink getoond?
  De instellingen van jouw privacyniveau hebben invloed op verschillende producten:

  -       de website unitas59.nl: bij "Teampagina" wordt bij de teamindeling en staf de informatie getoond op basis van de ingestelde privacyregels.

  -       De app KNVB Wedstrijdzaken: omdat de spelers met deze app geïdentificeerd worden, worden hier de persoonsgegevens van de speler getoond.

  -       De app Voetbal.nl: bij het "Zoeken" in de app wordt de informatie getoond op basis van de ingestelde privacyregels.

  -       De applicatie Club.tv op de tv-schermen bij Unitas'59: bij de onderdelen "Team uitgelicht" en "Verjaardagen" wordt de informatie getoond op basis van de ingestelde privacyregels.

  Hoe pas je je privacy-instellingen aan?
  Je kunt jouw privacy-instellingen op verschillende manieren aan (laten) passen:

  1. zelf wijzigen in de app (KNVB Wedstrijdzaken en Voetbal.nl);
  2. via de ledenadministratie van Unitas'59 die het privacyverzoek in Sportlink Club administratie kan verwerken.

  Vanwege de hoeveelheid leden heeft optie 1 de voorkeur.

  Mag je foto’s en video’s delen op de website?
  Soms worden foto’s en video’s van (mede-)spelers door ouders gedeeld op de website. In de meeste gevallen is het plaatsen van foto’s van de technische staf of andere leden van de voetbalvereniging geen probleem, maar wat als iemand klaagt over het plaatsen van een foto of video van zichzelf of zijn/haar kind op de clubwebsite? Wij zijn als voetbalvereniging verplicht gehoor te geven aan deze klacht.

  Verwijderen op grond van privacywetgeving
  Soms kan het plaatsen van een foto of video van iemand gevoelig liggen. Daarom is het vanuit het oogpunt van privacy belangrijk dat de afgebeelde persoon (of zijn ouders) toestemming geven voor het publiceren van die foto. Wij zijn als voetbalvereniging verplicht om gehoor te geven aan een verzoek tot verwijdering op grond van de privacywetgeving en zullen dit dan ook uitvoeren.

  Zorg er dus voor dat je, voordat je een foto of video plaatst, toestemming hebt van kind en/of ouders.

  Wat zijn de consequenties als je kiest voor privacyniveau Afgeschermd of Beperkt?
  Dit is een bewuste keuze van de speler of ouder van een lid van Unitas'59. Echter zijn de buitenwereld en/of medespelers zich daar niet altijd bewust van. Zij zien op de website en Club.tv de indicatie "Anoniem" (afgeschermd) of alleen de naam (beperkt). Bij de app Voetbal.nl wordt bij het zoeken niemand (afgeschermd) of alleen de naam (beperkt) gevonden. De informatie uit de Sportlink administratie zorgt ervoor dat het op een correcte wijze wordt getoond.

  Het wordt ingewikkeld als er een actie- of teamfoto of een video wordt gemaakt waarbij de privacy van u of uw kind wordt geschaad. Maak dit zelf vooraf kenbaar aan het team, de coördinator, teammanager en trainer. Het is uw goed recht en het voorkomt achteraf een hoop herstelwerkzaamheden op de informatiebronnen als de website, Club.tv en de app. Als de privacy toch wordt geschonden, schroom dan niet om ons te informeren en stuur een mail aan avg@unitas59.nl.