8

SV Unitas'59 JO9-4

Brady Janssen, Decathlon pupil van de week Unitas

Eindhoven, 15 oktober 2023

speler_vd_w.jpgZondag 15 oktober was het de beurt aan Brady om de aftrap te verzorgen bij de wedstrijd s.v. Unitas’59 tegen DOSL.

Brady, die samen met zijn twee zusjes, papa en mama naar Unitas was gekomen, is 8 jaar en komt uit voor de JO9/4. In zijn team heeft hij geen vaste positie, maar hij speelt wel vaak voorin. Hij gaat naar school op de Boschuil en als hobby’s noemde hij voetballen, gamen en Donald Duck boekjes lezen.

Zijn favoriete voetballers zijn Noah Lang en Xavi Simons. Zijn favoriete trainer is zijn eigen vader Tim, maar Guardiola van Manchester City noemde hij als tweede goede trainer. PSV en Paris Saint Germain noemde Brady als zijn favoriete clubs.

De tip van Brady voorafgaand aan de wedstrijd was dat de spelers goed moesten vrij lopen en bij een corner niet op een lijn moeten staan.

Brady mocht de aftrap verzorgen. Hij slalomde keurig om de verdediging heen en scoorde feilloos. De keeper van DOSL was kansloos. De spelers van de Unitas-selectie namen het daarna van Brady over. DOSL speelde hoofdzakelijk vanuit de verdediging, waardoor we moeilijk tot scoren kwamen. Net voor de rust werd het 1-0. In de tweede helft viel de 2-0, maar DOSL maakte wel nog een aansluitingstreffer. Eindstand 2-1 en de drie punten bleven in Eindhoven.

In de rust kreeg Brady uit handen van voorzitter Herman Matheij, de pupil van de week bal, het wedstrijdvaantje en een cadeaubon t.w.v. 10 euro te besteden bij Decathlon, de sponsor van de Pupil van de Week.

We zijn benieuwd wie bij de volgende thuiswedstrijd de Decathlon Pupil van de Week is?