9

SV Unitas'59 JO9-5

Lucièn Buist, Decathlon pupil van de week Unitas

Eindhoven, 7 april 2024

Lucien_Buist_1.jpgZondag 7 april  was het de beurt aan Lucièn Buist om de aftrap te verzorgen bij de wedstrijd s.v. Unitas’59 tegen Dommelen. Samen met vader, moeder en zusje was Lucièn naar Unitas gekomen.

Lucièn is 9 jaar en speelt in de JO9-5. Hij is zowel als spits, maar ook als keeper inzetbaar. Hij gaat naar school op de Vuurvlinder en als hobby’s noemde hij op het schoolplein voetballen en gamen.

Zijn favoriete trainer is Arne Slot en favoriete speler Santiago Giménez, maar dat komt vooral omdat Feijenoord (net als bij zijn vader) zijn favoriete club is. Ondanks dat Lucièn een echte Feijenood fan is, liet hij de wedstrijd Feijenoord – Ajax schieten om Pupil van de Week te zijn. Als dat geen motivatie is?

Lucièn mocht aftrappen en nadat hij om de verdediging heen dribbelde, zette hij de keeper van Dommelen op het verkeerde been en scoorde onhoudbaar. Zo ook de mannen van onze selectie, die het scoreverloop openden (1-0). Desondanks gingen we met 1-3 de kleedkamer in. Na de rust vochten onze mannen zich knap terug tot 4-3, echter in de blessuretijd wist Dommelen nog de gelijkmaker in te schieten.

Na de wedstrijd kreeg Lucièn uit handen van voorzitter Herman Matheij de pupil van de week bal, het wedstrijdvaantje en een cadeaubon te besteden bij Decathlon, de sponsor van de Pupil van de Week. Samen met zijn zusje werd nog gesmikkeld van frietjes met iets erbij.

We zijn benieuwd wie bij de volgende thuiswedstrijd de Decathlon Pupil van de Week is?